Ето как да отвориме виното без тирбушон

Десетте начина

Ето как да отвориме виното без тирбушон | StandartNews.com

Любители сте на виното? Ако да със сигурност ви се е случвало да нямате с какво да отворите бутилката и да махнете тапата за да се насладите на питието. В следващите редове ще ви покажем как става това с подръчни материали.

1. С нож

При този похват би трябвало острието да има средни размери. Забийте върха му в тапата. Предпазливо натискате, коркът не бива да се разпадне. Необходимо е ножът така да влезе, че се уподоби на тирбушон. Увивате с кърпа дръжката и онази част от острието, която не влиза в тапата. Улавяте гърлото на бутилката плътно и завъртате ножа подобно на ключ в брава. Тапата би трябвало да започне плавно да излиза.

2. Ключ за врата

За този начин е най-удобно да ползвате някой от съвременните перфорирани ключове. Внимавайте да не натрошите тапата. Забивате ключа в корка с леко разклащане. После го завъртате по посока на часовниковата стрелка; само стискайте здраво шийката на бутилката с другата си ръка.

3. Вилица или лъжица

Поставяте дръжката на лъжицата хоризонтално върху тапата и натискате. Когато отворите бутилката, може да оставите лъжицата в нея, за да отблъсква изплуващата тапа.

4. Още една бутилка

Нужна е пластмасова бутилка от литър или един и половина литра. Ще я използвате в ролята на чук; по тази причина е по-добре да бъде от твърда пластмаса. Държите бутилката с виното хоризонтално и удряте дъното й с пластмасовата бутилка. Също може да споделяте отговорностите с партньор: един държи бутилката с виното, другият удря по нея.

5. Дамски ток

Диаметърът на тока на дамска обувка не бива е по-голям от диаметъра на гърлото на бутилката, но пък и не твърде тънък. Този похват изисква донякъде физически усилия. Номерът е не да натискате с ръката си, а да използвате телесната си тежест. Облягате се върху обувката така, че усилието да бъде не само откъм ръката, а откъм цялостния раменен пояс.

6. Варене

Напълнете половин тенджера с вода, сложете бутилката вътре и я поставете на среден котлон. Щом кипне, тапата ще се изстреля. Уви, неприятното е, че така загрявате и виното. Ето защо сомелиерите не одобряват този начин.

7. Рязане с огън

Това е повече трик на магьосник, отколкото практичен начин за отваряне на бутилка вино. Най-добре е да го направите над мивка или в банята, та рисковете за пожар да бъдат минимални и да бъдете пределно предпазливи. Накисвате връв в бензин и я увивате около основата на гърлото на бутилката. Запалвате връвта и изчаквате пламъка добре да се разгори. Поставяте го под течаща студена вода, за да го угасите. Настъпва рязка промяна на температурата, поради което гърлото на бутилката ще се отчупи самичко. Ако не стане така, хвърляте кърпа отгоре и го отчупвате с ръка.

8. Кърпа

Обвивате дъното на бутилката с кърпа – средно голяма, сравнително дебела и плътна. Наклонявате я хоризонтално и започвате да чукате с увитото в кърпата дъно по стената. Кърпата е своеобразен „заглушител“, уплътнение, което омекотява силата на ударите. Самата тапа бавно и сигурно се изтласква.

9. Флумастер или маркер

С една ръка дръжте маркера върху тапата, другата свивате в юмрук и с меката „възглавничка“ на дланта удряте по маркера. Ще постъпите находчиво, ако увиете с хавлиена кърпа удрящата ръка, за да е не толкова болезнено.

10. Със спринцовка

Това е също начин за отваряне на бутилка вино, предназначен за пиячи, непретенциозни относно качеството на самата напитка. Разопаковате обикновена медицинска спринцовка, поставяте иглата. Пробивате корковата тапа. Откачвате спринцовката от иглата и я напълвате с вода. Прикрепете я обратно към иглата и вкарайте водата в бутилката. Така правите, докато обемът и налягането на течността в бутилката избутат тапата. Вярно, ще разредите виното – но пък така са го пиели в Античния свят. Ще се почувствате древни гърци или римляни и също като тях ще гледате отвисоко на другите, които пият чисто вино. Варвари, какво да ги правиш?

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Кольо
преди 6 месеца

Съпpyгата купи лeкаpcтвo, кoето тoва пpомени живoта ми и cпаси бpака ми, Ефeктът е пpосто бoмба: жeлязна epeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, яpки opгaзми и отнoво се чyвствам млaд и жeна ми е довoлнa. Toва е нов свят в сeкcа, cъжалявам cамо, че не съм го опитвал пpеди! Съвeтвaм всички да опитaт, наиcтина гoтино нещо, жeна ми кyпи тyк:---- https://use.my/meden

Откажи