Емил Конрад: Не съм индустрия - правя каквото харесвам

Емил Конрад: Не съм индустрия - правя каквото харесвам  | StandartNews.com

Обичам да пътувам и да чета Стивън Кинг, казва влогърът

Опашки по книжарниците за книга - колко често се случва това? И изобщо - случва ли се на някого другиго освен на Емил Конрад? Влогърът публикува новата си книга "#сподели" (изд. "Егмонт"), която отново подлуди тийнейджърите, след като миналия февруари Емил събра хиляди фенове на премиерата на дебютната си "Нещата, на които не ни учат в училище".
Конрад е вероятно единственият българин, който се издържа от клипчетата си в youtube. Ето малко числа. 222 000 хиляди души го следват в сайта за видеосподеляния, близо 300 000 го харесват във Фейсбук, 13,5 хил. във Туитър и 121 хил. го следят в Инстаграм. Тийнейджърите са голяма сила, а Конрад добре знае това. В продължение на години той упорито и постепенно трупа смешните си клипчета в youtube, а аудиторията му расте с геометрична прогресия. Възрастните не разбират защо, а най-младите не разбират възрастните: стандартна ситуация на пропаст между поколенията. Ето какво заяви влогърът пред "Стандарт".

- Емил, какво дете бяхте - буйно или спокойно? Кои бяха любимите ви занимания?

- Бих казал буйно. Обичах да спортувам.

- Какви спомени остави у вас училището?

- Не харесвах училището и продължавам да не го харесвам.

- То на какво успя да ви научи?

- Да рисувам. Не можех, но се озовах в рисувателна паралелка и трябваше да се науча. Сега рисувам доста добре и считам, че това е единственото полезно нещо, което съм научил в училище.

- Какво записахте да следвате? Там нещата с образованието промениха ли се? Ще работите ли по професията си?

- Завършил съм международни отношения. Когато следвах, започнах да правя тези забавни видеа. Едва ли ще работя по професията си, но това е нещо, което все още ми е интересно и не съм го учил просто за да имам диплома.

- Кои са вашите хобита?

- Да пътувам.

- Как подреждате деня си, когато сте сам шеф на себе си?

- Аз съм доста подреден. Дори малко войнишки се държа, когато става въпрос за труд. Не приемам обаче снимането на видеата за работа, а за забавление. А когато по проекти се налага да работя с други хора, съм крайно взискателен, защото винаги на сто процента искам всичко да е както трябва.

- Имате изключителен успех както във виртуалното пространство, така и на книжния пазар. Подготвяте стендъп комедия, пуснахте мобилно приложение, занимавате се и с търговия на ваши рекламни материали - например тениски. За изключително кратък период се превърнахте в индустрия в индустрията. Планирахте ли всичко това, или просто така се получи?

- Не се занимавам с търговия на нищо. Това дори звучи глупаво. Аз правя неща, които ми харесват. Не защото някой друг би ги харесал. И няма нищо кратко в това, което ми се случва. Всичко е подкрепено с усилия и доста труд. На по-възрастните хора им се струва бързо, защото за тях днешното време на социални мрежи е "странно".

- Чувствате ли се отговорен за влиянието, което имате върху подрастващите?

- Не бих казал. Може би заради това, че самият аз не правя негативни неща или нещо, което би се отразило лошо върху останалите.

- Определяте ли се като богат? Ако да - в кое отношение - емоционално, финансово, житейски?

- Единственото богатство, което имам, са приятелите ми. Тях считам и за най-важното нещо в живота ми. Близките ми хора.

- Правите ли планове в бъдеще време? Какво искате още да постигнете?

- Не планирам. Искам да бъда щастлив, каквото и да се случва.

- Къде бихте предпочели да живеете в бъдеще - у нас или в чужбина? Ако е второто - къде и защо?

- Не зная. Никой не знае какво може да се случи.

- Модерните начини на комуникация и социалните медии са способ за вашия успех. Но те несъмнено водят и до десоциализация в реалния и - в някои крайни случаи - телесен аспект. Проучванията за заболявания вследствие на прекомерна употреба на интернет и влиянието му върху психиката са още на начален етап. Какво е вашето мнение по тази тема и опитвате ли се да намерите баланс между реалното и виртуалното?

- Преди да има телефони, пак е имало средства, чрез които да не обръщаш внимание на околните. Вестници...Телевизия... Няма нищо ново в тези пристрастявания.

- Какво ви дава интернет и какво ви отнема? Кое в реалния живот в никакъв случай не бихте жертвали в името на виртуалното?

- Никога не съм бил без интернет в съзнателния си живот. Дава ми платформа да изразявам себе си. Никога не жертвам нищо заради интернет.

- Каква литература четете? Кои са ви любимите книги?

- Обожавам Стивън Кинг. Всичките му книги са невероятни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай