Експерти казаха коя храна да намалим за добро здраве и дълъг живот

Заключенията са резултат на експерименти и наблюдения от страна на диетолози

Експерти казаха коя храна да намалим за добро здраве и дълъг живот | StandartNews.com

Захар се съдържа в почти всяка съвременна храна, но въпреки това експертите съветват да се намали консумацията й. Оказва се, че отказът от сладкиши подобрява здравето и удължава живота.

Диетолозите са категорични, че намаляването на сладкото има изключително положителен ефект върху човешкото тяло. Експертите обясниха какво ще се случи в рамките на един месец след пълното отказване от този продукт.

Първо, нивото на възпаление в тялото намалява, а това е причина за много заболявания и опасни състояния. Проучванията показват, че без захар рискът от развитие на рак, особено на гърдата, се свежда до минимум.

Рафинираната захар, съдържаща се в преработените храни, води до летаргия и умора. Следователно, когато се откажем от захарта, тялото усеща прилив на енергия.

Спирането на сладкото подобрява здравето на червата. Ако човек често се тревожи за подуване на корема и проблеми в храносмилателния тракт, тогава си струва да се опитате да промените храненето си.

Според резултатите от експерименти и наблюдения, когато човек откаже захарта, нивото на тревожност намалява и рискът от развитие на депресия намалява.

При диета богата на захар и мазнини хората често имат и кожни проблеми, които изчезват при отказа от нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай