Едвин Сугарев е в реанимация

Едвин Сугарев е в реанимация | StandartNews.com

София. Едвин Сугарев, който гладува от 22 дни, е приет сутринта по спешност в болница и в момента е в реанимация, съобщи дъщеря му Тея пред БНР. Състоянието на общественика се е влошило предишните дни. В понеделник самият той каза, че не е добре и че има кетоацедоза.

По рано шестте му деца изпратиха отворено писмо, в което обявиха, че четирима от тях също започват гладна стачка от солидарност към баща си. Тея е сред тях.

Пред националното радио Тея Сугарева коментира, че правят това, за да подкрепят баща си.

"За мен връщане назад няма", заяви тя. По думите й те са се присъединили, за да има този вид протест по-голяма тежест пред обществото.

„Хората искат повече прозрачност от политиците. Това е начин, по който гражданите могат да регулират властта. Правителството и този парламент доказаха, че не се способни на разбирателство, от гледна точка на назначенията които прави и законите, които приема", каза тя.

Едвин Сугарев започна гладна стачка срещу правителството на Пламен Орешарски още в началото на протестите. Негови близки, приятели и редица непознати хора досега го призоваваха да я прекрати, но той отказваше.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай