Един тон незаконно месо в магазините

Един тон незаконно месо в магазините | StandartNews.com

София. Хайки за незаконно месо вървят из цялата страна. 800,7 килограма мръвки бяха иззети от магазините след проверки от Българската агенция по безопасност на храните.

78 килограма от тях е трупно агнешко месо без идентификационна маркировка и документи за произход. То е конфискувано в Бургас. 650 килограма месо с неустановен произход е хванато при съвместна проверка на инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Русе, и полицейското управление на Две Могили.

Инспектори на агенцията направиха общо 6392 извънредни проверки в цялата страна. Проверяват се обектите за производство и търговия с храни, препакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно с храни, пазари и борси.

Издадени са 152 предписания и са съставени 38 акта за установяване на административно нарушение.
Най-честите нарушения са свързани с неправилно съхранение на наличните в обекта хранителни продукти - неспазване на температурния режим, указан от производителя, съхранение и предлагане на продукти без документи за произход, както и наличие на храни с изтекъл срок на годност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай