Джерард Бътлър с нова „Код“ трилогия

Екшън поредицата ще завладее и малкия екран

Джерард Бътлър с нова „Код“ трилогия | StandartNews.com

Екшън поредицата „Код“ начело с Джерард Бътлър продължава с пълна сила напред. Продуцентът на франчайза Алън Сийгъл заяви, че вече планира нова трилогия филми, които ще продължат историята на Майк Банинг. Но Сийгъл възнамерява да завладее и малкия екран. Кинаджията иска да продаде правата на международни телевизии, които да адаптират света на филмите в сериали с местни актьори. Алън има амбицията и да обедини всички проекти и някой ден героите от малкия екран да се появат редом Бътлър. За сега не е ясно кога ще се появи следващата продукция от поредицата.

Първият филм „Код: Олимп“ излезе през 2013-а. Филмът събра над 170 милиона долара в световния боксофис, които се оказаха достатъчни за продължение. „Код: Лондон“ се появи през 2016-а и успя да надмине предшественика си и генерира над 205 милиона. Тази година „Код: Ангелът“ не успя да повтори тези успехи и прибра само 133 милиона. Да припомним, че много от кадрите във франчайза са снимани в България. Бътлър не веднъж е казвал, че тук се чувства като у дома си.

Въпреки че критиците никога не са били мили към филмите на Бътлър, общият успех на трилогията от 504 милиона очевидно е достатъчен, за да осигури бъдеще на поредицата. Франчайзът разчита главно на европейската и азиатска публика, което Сийгъл със сигурност ще вземе предвид, когато работи по бъдещите заглавия. Китайските зрители са едни от най-ключовите. Те осигуриха 52 милиона от 143-те, които филмът събра извън САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай