Дженифър Анистън и Руслан Мъйнов се вталяват със "Зоната"

Дженифър Анистън и Руслан Мъйнов се вталяват със "Зоната" | StandartNews.com

Модата в диетите е като тази в дрехите - отшумява за нула време. Най-добрият пример за това са звездите от Холивуд, които изпробват всичко, за да изглеждат млади и красиви. В средата на миналия век обезмаслените храни стават хит. След това диетолозите стигат до извода, че няколко процента мазнини не са чак толкова вреди. Благодарение на този факт режимът на хранене "Зоната" става изключително популярен. Негов звезден последовател е Дженифър Анистън. Актрисата от емблематичния за времето си сериал "Приятели" успява да се отърве от 17 килограма. Красавицата стриктно брои колко и какви вещества поема - 40% въглехидрати, 30% белтъчини и 30 % ненаситени мазнини.

Диетата на д-р Аткинс винаги има съмишленици. Катрин Зита-Джоунс също е сред тях. След всяко от двете си раждания актрисата набляга на омлети и пържоли. Но трябва да се внимава - прекомерната консумация на протеини и мазнини може да доведе до дисбаланс и да натовари бъбреците.

Суровоядството пък се превърна в религия през последните години. Свежите плодове и зеленчуци са любими на Деми Мур. Нейният партньор във филма "Ангелите на Чарли 2" Джъстин Теру остава поразен от великолепната фигура на актрисата и коментира на премиерата му, че "Нейното тяло беше най-добрият специален ефект.". Благодарение на изящните си извивки Мур става една от най-скъпо платените диви на екрана. Дори сега, когато е минала 50-те, Деми продължава да изглежда много по-добре от 20-годишните си колежки. За стройната осанка допринасят и всекидневните тренировки на дамата, която беше като змия в "Неприлично предложение" и "Стриптийз". Тя консумира само пресни плодове и зеленчуци и шепа сурови ядки. Менюто й помага да се отърве от натрупаните в организма й токсини.

Родните знаменитости топят кила по холивудски

Здравето и меракът по шик и любов мотивираха известни мъже за пълна промяна. Няколко от тях си оспорват първите места в класацията на най-бързо вталяващите се звезди от сцената и екрана. Те преживяха физическата метаморфоза, мотивирани от единствена причина - да дадат свобода на духа.

Руслан Мъйнов успя да се преобрази до неузнаваемост през последните години - и то не заради любовни мъки и неволи, а благодарение на стабилния си разум. Отличният актьор и музикант изпробваше напразно всякакви трикове и диети, но нищо не му помогна така, както режимът "Зоната". За него разбрал от синдикалния бос Минко Минков. Сега Руслан определя промяната като победа над затлъстяването - но без да жертва нервите си. Ключът е в правилната комбинация на храни. Оттам хормоните се балансират, здравето укрепва, а теглото се нормализира.

При "Зоната" се храниш нормално, въпросът е да вкараш храната в пропорциите и тогава започваш естествено да сваляш килограми. Мъйнов чул, че има нещо публикувано в интернет по темата, но информацията там била доста объркана, защото с малко думи се обяснявало за много неща и хората не знаели какво да правят. Номерът в този начин на хранене е да се балансират протеините с въглехидратите и мазнините, да се спазва съотношението между инсулина и глюкагона.(Глюкагонът е един от трите основни хормона, пряко свързан с обмяната на въглехидратите в организма. Той помага за разграждането на гликогена в черния дроб и така повишава нивото на кръвната захар. Инсулинът пък действа обратно, той е единственият хормон, който намалява нивото на кръвната захар - бел. ред.)

Мъйнов го обяснява простичко - като приемаш въглехидрати, те произвеждат в организма инсулин. А богата на протеини храна стимулира отделянето на хормона глюкагон. Идеята е те да бъдат в баланс, защото, когато едното е в повече от другото, започваш да трупаш килограми. За комика най-важното е, че в храненето няма забрани.

"Този режим не ме лишава от нищо, няма табута. Ядеш всичко, каквото искаш. В книгата има таблици и виждаш коя храна какво съдържа повече - въглехидрати, протеини или пък са смесени. Таблици ориентират по колко от какво трябва да ядеш. Няма табута. Пие ти се вино - пиеш!

Вярно, алкохолът има калории. Но ти не броиш калориите, в този случай броиш въглехидрати. Слагаш срещу тях протеини и си "шест".
Равносметката от октомври досега е видна отвсякъде, особено ако в скечовете на "Комиците" застане до Любо Нейков: Вярно, отслабнал съм 24-25 кг. Но най-важното е, че се чувствам жизнен, щастлив и с апетит", казва Мъйнов.

Драго Драганов е супершампион - както винаги. Първо свали 17, после 27, за да стигне до минус 32. Страхотен, елегантен , респектиращ. Докато се случи това обаче, прочутият тв водещ доста страда - от пълен глад до какви ли не диети. Сега обаче той е властелин на килограмите и въобще на визията си. Защото има различни мотивации - от лично-сантиментални до професионални. Но живее без белите отрови - захар, сол, брашно - както и без газирано и алкохол. В 11 - ябълка, в 14 - цитруси, в 18 - салати и печено месо.

"Ям сурови ядки и салати от пресни зеленчуци в огромни количества, но овкусени само с лимон. Пия кафе в неограничени количества, защото много го обичам. И, разбира се, горещата вода. Не само сутрин. Поръчвам си и когато съм на заведение - вода като за чай, но без чая. Малко странно ме гледат", смее се водещият.

След дългогодишно обилно вкусно хапване, пийване и бохемски живот, колоритният певец Радо Шоу направи колосален завой в начина си на живот. И наложи нов здравословен, хранителен и творчески режим. След едногодишната корекция шоуменът свали 30 килограма. "Избягвам концентрирани сладки и мазни храни. Елиминирах от менюто си пържено, панирано, газирано, люто и пикантно. Всеки ден пия по чаша гореща вода с малко лимон и на върха на чаената лъжичка натурален пчелен мед. 20 минути след това хапвам сладко-кисела ябълка. Обърнах гръб на кафето и шоколадовите изделия. Ако все пак изгладнея като звяр, си позволявам обикновен варен геврек или 50 грама от най-дребните фъстъци, кашу, орехи или сушени плодове. Замествам едно от храненията с банан, чаша компот или круши без захар. Вместо захар в тиквеника и щрудела - канела. Салатите са без зехтин или олио - какво да се прави, това е животът", философски обобщава Радо Шоу, който работи с млади дарования в Детската вокална студия "Сладкишчета" и Дамската вокална трупа "Наслада" при читалище "Никола Вапцаров" в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай