„Дженезис“ се завръщат

13 години след последното си шоу, легендарната група се готви за ново турне

„Дженезис“ се завръщат | StandartNews.com

Култовата група „Дженезис“ се завръща, предадоха световните медии. 13 години след последното си шоу, Фил Колинс, Майк Ръдърфорд и Тони Банкс се готвят за ново турне из стадионите на Острова през ноември и декември. Не се очаква Питър Гейбриъл да се присъедини към колегите си, а на барабаните ще седне 18-годишният син на Колинс – Николас. Фил претърпя няколко операции на гърба и вече не е в състояние да изнесе цял концерт сам, но се надява все пак да размаха палките за една-две песни.

„Сметнахме, че сега е подходящото време да се завърнем и нямаме търпение. Повечето ни връстници са много активни, а ние имаме само два концертва във Великобритания за последните 28 години“, коментира Ръдърфорд.

„Има песни, които трябва задължително да изпълним, иначе публиката ще се обиди. Останалият сетлист ще включва парчетa, които отдавна не сме свирили“, споделя Колинс.

Групата от известно време провокира спекулации относно потенциално събиране, след като рокаджиите бяха забелязани наскоро заедно в Ню Йорк. Последното турне на „Дженезис“ беше през 2007-а по случай 40-а им годишнина – тогава Фил се качи на сцената с колегите си за първи път от 14 години.

„Енергията още я имаме. Липсваше ни екшъна и се радваме, че отново ще свирим“, допълва Майк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай