Джебчийки грабят пари и телефони на Слънчев бряг

Джебчийки грабят пари и телефони на Слънчев бряг | StandartNews.com

Слънчев бряг. Джебчийки-рецидивистки обират туристи в Слънчев бряг, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Осъдената за джебчийски кражби в Слънчев бряг през изминалия летен сезон (2011 г.) 27-годишна софиянка Мариола Гатева отново заработва в курортния комплекс.

Забелязана е преди около 10 дни, като „ангажиментите й” отново са свързани с проституция и джебчийство. До момента Мариола е осъдена два пъти, като в момента е следствена по трето дело за същите престъпления. Това обаче не я възпира и въпреки полицейските действия, целящи да предотвратят последствията спрямо чуждестранните туристи, избрали Слънчев бряг за своя дестинация, ефективна присъда спрямо Мариола Гатева все още няма.

За последно Мариола е задържана от служителите на реда в Равда в средата на септември миналата година, докато отнемала сумата от 72 лв. от джоба на панталоните на 27-годишен руски турист.

В ранните часове на 14 септември 2011 г. служители от групата за борба с джебчийските кражби към сектор „Криминална полиция” при ОДМВР Бургас, съвместно със служители от сектор „Улична престъпност” при СДВР, арестували рецидивистката.

Мариола Гатева е задържана в Районно управление „Полиция”-Несебър за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство. В края на месец юли миналата година Несебърския районен съд осъдил на 10 месеца условно софиянката за джебчийски кражби и проституция, извършвани в Слънчев бряг.

Присъдата бе с четиригодишен изпитателен срок. Наказанието бе постановено за поредната извършена джебчийска кражба, осъществена на 22 юни на крайбрежната алея до х-л „Глобус” в Слънчев бряг, при която Мариола Гатева задигна от 24-годишен германски турист „Айфон – 4 LG”. При предишното си задържане - за извършена кражба на сумата от 3000 евро, собственост на 41-годишен израелски турист, отседнал в Слънчев бряг - Мариола Гатева получи пробация.

Същата бе задържана на 11 юни от служители от Районно управление „Полиция”-Несебър заедно с още двама мъже – 27-годишния А.Д. и 34-годишния К.К., които в различно съучастие са извършили кражба от стаята на Гатева на сумата от 8430 лв. в различни валути (парите са събирани и съхранявани от Мариола Гатева, в резултат на престъпната й дейност, която освен с джебчийски кражби е и проституирала).

Положението с Мариола Гатева е сходно с това на още две джебчийки, многократно санкционирани за извършваните криминални деяния.

Това са 23-годишната Галина Асенова от Стара Загора и съгражданката й – Надежда Митева, 22-годишна. Учудващ спрямо тях е лекият режим на наказания, които получават за извършените джебчийски кражби, осъществени в условията на рецидив – лишаването от свобода на Надежда Митева е четири месеца (като присъдата все още не е влязла в сила), а спрямо Галина Асенова – лишаване от свобода за срок от три месеца (като влизането в затвора е отложено за септември, т.е. в края на активния сезон).

И за двете делата са минали в началото на сезон 2012 год. (месеците юни и юли), но до окончателното им изтърпяване жените са на свобода и необезпокоявани преджобват туристите в Слънчев бряг.    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай