Джамбазки: Половината емигранти са от африкански страни

Джамбазки: Половината емигранти са от африкански страни  | StandartNews.com

Кърджали. Всеки пострадал от война и търсещ спасение за себе си и за семейството си трябва да получи хуманно човешко отношение и грижа, но категорично като държава не сме длъжни да издържаме граждани на африкански страни - Чад, Мали, Сиера Леоне , Алжир. Това заяви в Кърджали зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Според него емигрантите от Африка, съставляват повече от половината, преминаващи нелегално държавната ни граница с Турция. „Българската държава не може да се справи с ромските гета във всеки голям град, а в момента се създават нови африкански гета", каза Джамбазки.

Той коментира, че настаняването на сирийските бежанци ще промени демографската картина и ще създаде огромни социални и битови проблеми в пограничните общини на страната.

Зам.–председателят на партията заяви, че от ВМРО възразяват срещу поведението на Турция, която протежира на държавно ниво каналджийството. „Въпреки че имаме двустранни спогодби на наша територия през последните седмици средно на денонощие минават по 80- 90 души", подчерта Джамбазки.

„Българската държава трябва да възстанови охранителните и отбранителни съоръжения т. н кльон и преминаването на границата да става само през контролно - пропусквателните пунктове", подчерта още Джамбазки.

Той посочи, че 270 км граница между България и Турция се пази от 45 български гранични полицаи на смяна, а гръцко –турската 170 км ивица се охранява от 1800 души. „Ако България ще приема бежанци, всеки от нас трябва да знае какво ще ни струва това", смята още политикът.

Джамбазки коментира, че българско правителство не е поставило достатъчно остро въпроса пред европейските структури за разлика от Гърция и Румъния, които вече получавали финансиране за справяне с миграционната вълна. По този повод зам. председателят на войводите заяви, че страната ни не е готова за Шенген.

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки и регионалният координатор на партията за Стара Загора, Хасково и Кърджали Антон Антонов бяха в града край Арда за среща със свои симпатизанти. Взето било решение до месец да се възстанови местната структура.

„Една от първите задачи, които си поставяме е да поискаме информация за новите назначения в общините и държавните институции. До нас достигат сигнали за неправомерно отстраняване на хора без да се спазва конкурсното начало, затова ще използваме всички законови начини, за да защитим правата на потърпевшите", каза Антонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай