Дядо Коледа пришпори Рудолф

Дядо Коледа пришпори Рудолф | StandartNews.com

Дядо Коледа още в понеделник сутринта тръгна да раздава своите подаръци на децата, съобщиха от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване. Системата следи пътя на белобрадия старец от 1995 г. насам. В нея са ангажирани системите за противовъздушна и противоракетна отбрана на САЩ и Канада. 

Дядо Коледа обикаля света с шейна, теглена от елени. Начело на впряга е Рудолф. Белобрадият старец минава през комина, за да остави своите подаръци. Много обича мляко и бисквитки. Затова често те го чакат на масата във всеки дом.

Обикновено Дядо Коледа започва пътуването си от Тихия океан и се движи на запад. Първо той посещава южните части на океана, след това се насочва към Нова Зеландия и Австралия. По график обиколката на добрия старец продължава с Япония, Азия, Африка и чак тогава той пристига в Европа. На опашката пък са Канада, САЩ и Мексико. Заради времето обаче винаги са възможни отклонения от маршрута, предупреждават специалистите. Затова вие може да видите на сайта на НОРАД къде се намира Дядо Коледа във всеки един момент от пътешествието си.

Дори и да не го направите подаръци за вас ще има. Те са измайсторени от неговите верни джуджета на Северния полюс, където живеят през цялата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай