Двойните срещи палят страстта

Вечеря или уикенд с друга двойка ще ви изкарат от коловоза

Двойните срещи палят страстта | StandartNews.com

Често срещан съвет, отправян от "ветерани" във взаимоотношенията между мъжа и жената към млади двойки е: "Не се сравнявайте с другите! Това само ще ви навреди". Без съмнение има логика в това разсъждение. Съпругът на най-добрата ви приятелка я води на скъпа екскурзия или гаджето на братовчед ви събира всичките му приятели вкъщи, за да гледат мача, а тя им сервира бира и чипс. Звучи страхотно, но какво би станало, ако всеки път щом ви разкажат подобна история, започнете да се чудите, защо мен не ме водят в Бора Бора или защо на мен ми се сърдят, когато събера момчетата у нас пред телевизора? Много просто. Ще тровите с безсмислени разсъждения своя живот и този на партньора си. А, ако сте много настойчиви, можете да прецакате и връзката си изцяло. Освен негативите обаче контактуването с друга двойка приятели носи и много позитиви. Кои са те, разказват от prevention.com.

 

Новите и вълнуващи преживявания доказано са свежа подправка за всяка по-продължителна връзка, която се опитва да излезе от коловоза. Наскоро изследователи открили, че запознанството с друга двойка, чиито отношения са на сходен етап като вашия, може да увеличи страстта и да запали отново искрите между вас и вашия партньор. В двете нови проучвания, представени по време на конференция в Тексас, са се включили общо 150 двойки. Основните въпроси, на които партньорите трябвало да отговорят, са: "Каква е вашата представа за перфектен ден?" и "Кой е най-неудобният момент във вашия живот?". Изследователите открили, че двойките, който свободно и без притеснение обсъдили казаното с други партньори, са показали повече страст и привързаност, отколкото тези, които са се притеснили да споделят с останалите. В допълнението на проучването психолози отправят съвети към двойките относно това как да организирате двойна среща и на какви места е подходящо да я проведете.


Първият съвет на специалистите е,

да избягвате шумни и претъпкани места

 

ако това е едно от първите ви събирания и тепърва опознавате другата двойка. Един от най-удачните варианти е да поканите приятелите или познатите си на спокойна уютна вечеря у дома. "Не правете обаче като вманиачените за приятелства двойки по филмите! Избягвайте строг план на вечерта, организиране на игри на карти или думи. Оставете нещата да се случат от само себе си", препоръчват щатски психолози. Друга алтернатива за приятна двойна среща е пикникът и прекарване на време сред природата като цяло. Изберете слънчев почивен ден, вземете хубава храна, бутилка вино и се насладете на приятни разговори с вашите приятели. Ако вие и вашата половинка сте спортни натури и сте сигурни, че и приятелите ви са такива, грабнете колелета и излезте в гората. Спокойното каране на колело

 

ще ви раздвижи и ще ви освободи от стреса

след тежката работна седмица, а и ще ви предразположи към приятни разговори.

 

Вариантите за тези, които вече имат двойка в приятелското си обкръжение и няма нужда тепърва да опознават някого, са малко по-различни. "Хванете двамата си добри приятели и най-накрая запазете онази вила в планината за дълъг уикенд, както бяхте планирали още миналата година", препоръчват психолози. Разнообразната обстановка ще ви помогне да си починете по-активно, а и ще можете да прекарате повече време с приятелите си и да заздравите отношенията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай