Двамата най-силно обгорели при Езерово са в реанимация

Двамата най-силно обгорели при Езерово са в реанимация | StandartNews.com

Варна. Двамата по-тежко обгорели при взривовете край Езерово са в реанимация, съобщи директорът на Военномедицинска академия ген. Стоян Тонев в ефира на Нова телевизия.

"Много тежко е състоянието на мъжа, който е с 90% изгаряния. Прогнозата при него е трудно да се каже каква е точно", каза ген. Тонев. Другите седем души, които пострадаха при пожара, са също в клиниката по изгаряния, но не в реанимация. Те се възстановят, вече са започнали да им правят пластични операции.

"Благодаря много на всички доброволци, които дадоха кръв", каза ген. Тонев.

„В нашата болница аз съм забранил изборът на екипи и каквито и да е било плащания извън касата на болницата. Трябва обаче да се направи ясно разграничение – много е лесно да каже „аз съм осигурен", но ако трябва да бъдем точни, касата поема не повече от 60% от реалния разход на здравноосигурения", обясни директорът.

Агенция Стандарт Нюз припомня, че в сряда две цистерни с газ пропан-бутан се запалиха и избухнаха на ЖП линията край село Езерово, община Белослав. Цистерните са собственост на варненската фирма "Газтрейд". При инцидента пострадаха 12 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай