Вторник,

Двама гранични полицаи са задържани за подкуп

От: Failed to load user -
A
A
A

Под ръководството на Окръжна прокуратура–София се провежда разследване за подкуп, информират от пресцентъра на ведомството. На 7 септемвр като обвиняеми са привлечени за подкуп в съучастие Веско Арсов и Бисер Иванов – гранични полицаи от ГПУ – Калотина при РД „ГП"-Драгоман.

На 1 септември двамата са били на работа като граничен полицейски наряд- автопатрул за охрана на държавната граница. За времето от 20,00 ч. до 24,00 ч. Арсов и Иванов в съизвършителство помежду си са приели дар, който не им се следва – сумата от 700 лева от български гражданин, който е превозвал трима бежанци. Подкупът е получен от граничните полицаи, за да не извършат действия по служба - да не извършат проверка в граничната зона на превозното средство, с което са придвижвани бежанците, както и самите бежанци; да не извършат проверка на вещите, които се превозват с автомобила и да не предприемат мерки за противодействие на правонарушенията в заповядания им за охрана участък на държавната граница. Двамата обвиняеми са пропуснали автомобила и пътуващите в него лица по посока на държавната граница на България в охраняваната от тях гранична зона и не са докладвали за тях в ГПУ –Калотина.

Веско Арсов и Бисер Иванов са задържани то прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – София за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички