Понеделник,

Двама депутати разнасят аптечки из Северозапада

От: Failed to load user -
739
Двама депутати разнасят аптечки из Северозапада
A
A
A

Депутатите от Реформаторския блок Вили Лилков и Борислав Великов разнасят аптечки из селата на Северозапада. Те се движат с лекотоварен бус и лично връчват пакетите на баби и дядовци. Акцията започна със село Търговище, община Чупрене и продължи в село Дългоделци, община Якимово.

Депутатите са стигнали до идеята за аптечките след срещи с хората преди година. Те им се оплакали, че в селата им няма аптеки, лекари, а пътищата са разбити и по тях отказват да се движат автобуси. Така се родила кампанията им „Домашна аптечка". В нея сега се включват бизнесмени, БЧК, благотворителни организации.

Аптечките съдържат артикули за първа медицинска помощ – бинтове, марли, кислородна вода, йод, пасти и четки за зъби. Дарението получават социално слаби жители на селата, самотници. Домашните аптечки ще бъдат раздадени в селата с под 200 души население и близо до границите на страната със Сърбия. Депутатът Борислав Великов дарява по една аптечка на всяко от селата на община Монтана. Тя ще бъде съхранявана при кмета на населеното място. Двамата депутати ще настояват пред здравния министър Петър Москов за пускане на мобилни аптеки, които да снабдяват хората от малките села с медикаменти, допълниха от офиса на кампанията им.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички