Два влака не тръгнаха заради липса на локомотиви

Общо 195 минути престояха на гара Пловдив пътници на БДЖ

Два влака не тръгнаха заради липса на локомотиви | StandartNews.com

Пловдив. Два влака не успяха да тръгнат от Пловдив в понеделник сутринта заради липса на локомотиви, научи "Стандарт". Пръв от гарата под тепетата отказал да потегли бързият влак 1620 "Пловдив". Той трябвало да тръгне по разписание към София в 06,00 часа, но поради появил се в последния момент технически проблем с локомотива останал на място до 08,05 часа. Това обясни Димитър Димитров, шеф на "БДЖ - Пътнически превози".

Композицията престояла на гарата 125 минути, след което потеглила с друга машина, но с по-ниска от предвидената в разписанието скорост. Само час по-късно историята се повторила и с бързия влак 1622, който трябвало да потегли в 07,00 часа към София. Отново поради технически проблем с локомотива пътниците се нервирали в купетата на композицията на гара Пловдив 70 минути. Влакът потеглил към София с машина, откачена от пристигнал в Пловдив влак, обясни Димитров.

За абсурда алармираха изнервени пътници, които трябвало да пътуват до София по работа.

Наредил съм да се направи пълен анализ на причините за повредите с оглед да не се допускат такива в бъдеще, каза новият директор на "БДЖ - Пътнически превози". Двата инцидента ще доведат до смяната на шефа на пловдивското поделение на "БДЖ - Пътнически превози" Ангел Даскалов, коментираха в БДЖ. За негов наследник се спряга инж. Петър Петров, бивш шеф на товарното предприятие на БДЖ в Пловдив, сега директор на дирекция в ДП "Транспортно строителство и възстановяване" в града под тепетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай