Два пътни възела правят връзка на АМ „Струма” с Рилския манастир

Два пътни възела правят връзка на АМ „Струма” с Рилския манастир | StandartNews.com

Ще ремонтират 20 км от пътя до светата обител

Чрез два пътни възела – „Кочериново" и „Бобошево", ще се осъществява връзката на пътя за Рилския манастир с лот 2 от АМ „Струма". Това уточнение направи днес Агенция „Пътна инфраструктура" по повод появили се твърдения, че изграждащият се магистрален участък подминава пътя за Рилската света обител.

За осигуряване на връзка на населените места до трасето на участъка от Дупница до Благоевград е предвидено изграждането на 4 пътни възела. Първият е „Дупница-юг", който прави връзката с път II-62 Кюстендил – Дупница и осигурява достъпа на жителите на община Дупница, Кюстендил и Бобов дол до автомагистралата. Вторият е „Бобошево" – връзка с път III-104 Бобошево – Четирци.

Третият е пътен възел „Кочериново" – осигурява директната връзка с път III-107 за Рилския манастир и на жителите на общините Кочериново и Рила до трасето на АМ „Струма". Четвъртият пък е „Благоевград" – връзка с път III-106 Благоевград – ГКПП Станке Лисичково до българо – македонската граница и на жителите на община Благоевград с магистралата. Това съоръжение ще служи и като етапна връзка с главен път Е-79 преди изграждането на лот 3 от АМ „Струма".

Агенция „Пътна инфраструктура" предвижда със средства от Европейския фонд за регионално развитие да се рехабилитират около 20 км от пътя за Рилския манастир. По този начин ще бъде подобрен достъпът на туристите до един от най-значимите културни и исторически паметници в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай