"Дийп пърпъл" помагат на българка

"Дийп пърпъл" помагат на българка | StandartNews.com

Барабан на Йън Пейс отива на търг в помощ на Силвия Петрова от Сопот

Звездите от "Дийп пърпъл" направиха безпрецедентен жест към една българка. Прочутата банда дари един от инструментите си, за да помогне в спасяването на Силвия Петрова от Сопот, която страда от тежко заболяване. Легендарните музиканти предоставиха оригиналната предна част от барабана на Йън Пейс на организаторите на благотворителен търг в полза на младата жена от Розовата долина. Култовият инструмент пристига с документ за достоверност, че е оригинал.
Две млади жени, които живеят и работят в Карлово, са замесени в акцията, разказва вестник "Марица". Едната е Шарлийн Брадфорд, англичанка, която всички наричат Чарли. Тя основа преди време балетната формация "Ангелите на Чарли". Другата е рускинята Мария Ангелова, пристигнала с родителите си в Карлово от Казахската република. Тя също има танцова трупа за деца в Карлово - "Орфей". Двете месеци наред работят с мечтата да дарят свой спектакъл, да направят нещо добро и голямо за човек в беда. Чарли открива Силвия Петрова във Фейсбук. После търси известни шоумени по света, които да привлече към кампанията в полза на Силвия. Откликват "Дийп пърпъл". Чарли се свързва и с Богдана Петрова - момичето, което трогна всички в музикалния формат "България търси талант". В събота в Сопот Богдана, "Ангелите на Чарли", балет "Орфей" и още над 15 певци и групи ще направят шоу в полза на Силвия. Тогава ще приключи и търгът за барабана на Йън Пейс. Силвия е на 29, има съпруг и дъщеричка на три години, завършила е две магистратури. Гори от желание за живот, за работа, в която да е пълноценна. Но над нея тегне непрекъсната огромна заплаха за живота.

Тя може да получи внезапен мозъчен кръвоизлив. Четири пъти лекарите отварят черепа й, за да я върнат отново на този свят. Още четири пъти тя се подлага на безкръвни операции, които я защитават до известна степен от внезапните изблици на болестта. Досега за лечението са изразходвани близо 90 000 лева, събрани от нейни приятели. "Няма гаранции, че всичко ще приключи, че напълно ще забравя за болестта. Но имам огромна надежда и вяра, че това ще стане", твърди днес Силвия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай