ДИК-синдром погуби родилка в Бургас

37-годишната Юлия даде живот на третото си дете и издъхна след 25 дни в кома

ДИК-синдром погуби родилка в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Коварен ДИК-синдром погуби 37-годишната родилка Юлия. Жената почина в реанимацията на бургаската МБАЛ "Дева Мария" след 25 дни в кома. Тя е издъхнала в 21 часа във вторник, съобщиха от болницата. Близо месец реаниматорите в здравното заведение се бориха за живота й, но не успяха да я спасят.

Юлия е получила при третото си раждане така нареченият ДИК-синдром, който предизвиква тежък и непрестанен кръвоизлив. "Това е много тежка и опасна диагноза. Медицината няма представа кое и кога може да я отключи. Просто кръвта отказва да се съсирва, а в същото време се увреждат и вътрешните органи докато спрат да работят", обясниха лекари.

Юлия е родила момченцето си Теодор на 22 февруари, но изпаднала в кома преди да успее да го види. От тогава тя не е идвала дори за кратко в съзнание. През това време в болницата са й прелели над 100 литра кръв. Органите й обаче са спрели да работят. Жената е от Ямбол, но избрала да роди в Бургас, тъй като е била с диагноза "лацента превия".

Наложило се да роди секцио 4 седмици преди термина, тъй като е прокървила, разказаха лекарите от МБАЛ "Дева Мария". Юлия е работила заедно със съпруга си в областта на информационните технологии и софтуера. Семейството има още две деца - момиченце на 9 години и момченце на 5 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай