Ди Каприо няма висше образование,но свири на орган

8 малко известни факта за вълка от Уолстрийт

Ди Каприо няма висше образование,но свири на орган | StandartNews.com

Леонардо ди Каприо е от най-непредвидимите мъже в Холивуд и въобще в киноиндустрията. Вечният ерген периодично се отдава на полюсно противоположни приключения в живота и в занаята.  Ето топ 8 на малко известни факти от кариерата на Лео.

1. На благотворителен търг в Кан Ди Каприо наддава срещу хотелиерската наследница Парис Хилтън за ... чантичка „Шанел“. По-късно й признал, че аксесоарът бил подарък за майка му.  

2. Родителката на актьора решила да го нарече на Леонардо да Винчи, тъй като била пред картина на ренесансовия гений, когато за първи път усетила мръдването на бебето в корема си.    

3. Лео има само трима любими актьора – Робърт де Ниро, Джак Никълсън и Мерил Стрийп.

4. След снимките на „Вълкът от Уолстрийт“ Ди Каприо взима двегодишен отпуск – заради прекомерно нервно изтощение. Застава отново пред камерите заради героя си от „Завръщането“, който му носи „Оскар“ за главна роля. След отново излиза в дълга ваканция, признавайки, че усамотението му харесва.  

5. Няма висше образование, но затова пък може да свири на орган.

6. Лео, който започва актьорската си кариера още когато е на 10, отказва на агресивно уговарящ го агент да смени името си. Според въпросния нещастник Лени Уилямс звучало по-добре от Леонардо ди Каприо.   

7. Актьорът е на 17, когато Шарън Стоун го иска за партньор в „Бърз или мъртъв“. Тя информирала студиото, че на всяка цена ще снима с ужасно талантливото момче – дори ако трябва лично да му плаща.   

8. Том Харди има татуировка, на която пише „Лео знае всичко“ – самият Ди Каприо се е упражнявал върху плътта на колегата си. Татусът е резултат на спор между двамата – всеки от тях твърдял, че другият ще бъде номиниран за „Оскар“ за ролята си в „Завръщане“. В крайна сметка и двамата са номинирани, макар че само Ди Каприо получава статуетката. Харди дълго време отлагал естетската интервенция под предлог, че Лео пише ужасно нечетливо и нищо не му се разбира.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай