Деца на опашка пред Калата и Парцалев

Деца на опашка пред Калата и Парцалев | StandartNews.com

Стотици хлапета извиха опашки пред восъчните фигури на Емил Димитров, Георги Калоянчев и Георги Парцалев. Децата и родителите им използваха съботния ден, за да разгледат най-новата атракция в столичен мол - скулптурите от гостуващия варненски "Ретро музей". Малки и големи с интерес се дивяха на фигури на любими артисти, всеки гледаше да се снима с тях или да си направи селфи.

За децата най-голям интерес предизвикаха восъчните фигури на изпълнителя на "Ако си дал" и легендарните Калоянчев и Парцалев. Студенти също с интерес разгледаха експозицията, но се снимаха за спомен до фигурата на Тодор Живков. "Мани, мани, голяма работа е той. Каквото и да кажеш за него, все е вярно", обясни младеж. Баща пък позира за снимка пред восъчната фигура на Фидел Кастро. Но докато двамата със сина му се строяват за фотографията, хлапето попита: "А този какъв е, че пуши пура". Друг родител пък изнесе кратка лекция на дъщеря си пред восъчния Сталин. Служители на експозицията разказаха как възрастна жена дошла най-вече, за да види любимата си актриса Невена Коканова и се разплакаха пред статуята й.

Гостите с интерес разглеждат и восъчните фигури на Тодор Колев, Кирил Господинов, Петър Слабаков, Георги Димитров, Че Гевара, Ленин, Горбачов, Карл Маркс, Никита Хрушчов и др.

Според автора на изложбата Цветан Атанасов, восъчните скулптури са като живи. Те ще останат в столичния мол 45 дни.

Повече снимки от музея може да видите в нашата ГАЛЕРИЯ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай