Дете пострада след изкачване на електропровод

Дете пострада след изкачване на електропровод | StandartNews.com

Има вероятност да ампутират едната му ръка, обясняват лекарите

София. Дете е пострадало при неразумна игра върху електропровод в землището на село Ракита, област Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Инцидентът е станал около 18:00 часа в неделя. Десетгодишният малчуган - Вальо Илиев, и по-големият му с три години брат решили да се състезават кой по-бързо ще изкачи железорешетъчен стълб, който бил пред тях. В един момент по-малкото момче се озовало под напрежение и паднало на земята, уточняват от компанията.

Пострадалото дете е откарано в Плевенската болница. Лекарите са му оказали медицинска помощ и състоянието му вече е стабилно. Едната му ръка обаче може да бъде ампутирана, обяснят медиците. Другото дете се разминало на косъм от злополуката и е невредимо.

Електропроводът е бил обозначен със задължителните предупредителни табели, съгласно изискванията на нормативната уредба, извършена му е върхова ревизия на 11.06.2014 г., обясняват от пресцентъра на ЧЕЗ.

„Ужасно е, когато стават инциденти с деца. Случилото се показва, че е изключително важно запознаването им с правилата за безопасна употреба на електроенергията да става в най-ранна възраст. В ЧЕЗ знаем това и активно провеждаме обучения по ключови въпроси, свързани с електроенергията. Ролята на родителите обаче е от особено голямо значение, те също трябва да отделят необходимото внимание по въпроса. Важно е децата да осъзнаят, че играта в близост до енергийни съоръжения може да бъде много опасна". това обяснява Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай