Десетки казват "Не на отчаянието" пред президентството

Десетки казват "Не на отчаянието" пред президентството | StandartNews.com

София. Десетки граждани се събраха пред Президентството с призив „Не на отчаянието". На същото място, пред фонтана на „Дондуков" 2, в понеделник се самозапали 38-годишната Лидия Петрова. Хората отидоха да запалят свещ и да кажат „не на отчаянието", съобщи bTV.

Инициативата тръгна от социалните мрежи. Във вторник майката на 38-годишната Лидия сама потърси медиите, след като ден по-рано личната им семейна трагедия беше широко отразена. Минути след случилото се някои интернет издания не се поколебаха да публикуват автентични кадри от самозапалването. Психиатрите предупреждават, че подобен тип сензации могат да доведат до нежелани последствия.

Малко преди обяд пред „Пирогов" пристигна майката на пострадалата Лидия. Разстроена от случилото се, тя позказва снимка на дъщеря си и призова хората никога, по никаква причина да не търсят подобно решение на проблемите си. „Дъщеря ми не е способна, не се е самоубила, не е психочноболна. 38 години съм я отгледала, образована е", разказа Снежана Петрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай