Дъждът не спря хиляди мераклии за "Живей активно"

Дъждът не спря хиляди мераклии за "Живей активно" | StandartNews.com

Проливният дъжд, който се изсипа днес в столицата, не попречи на хиляди граждани да участват в десетото издание на националната кампания "Живей активно. Много от тях се включиха в походите по улиците и велоалеите на София, за да се съберат на улица бул. Фритьоф Нансен, където бе даден старт на инициативата.

Събитието е под патронажа на кмета на града Йорданка Фандъкова. Кампанията продължава през цялата 2015 г. и ще обхване градовете Варна и Бургас.

Десетки велосипедисти се събраха пред театър София и оттам тръгна специален велопоход към НДК. Паралелно с него на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша феновете на движението участваха в надбягване с препятствия, организирано със съдействието на Българската федерация по атлетика. Ролер шествие премина по бул. Черни Връх. От музея "Земята и Хората" и от ъгъла на бул. Патриарх Евтимий и бул. Христо Ботев стартира спортно ходене.

Симона Пейчева, Тереза Маринова, Тити Папазов, Евгени Иванов-Пушката, Петър Попангелов, ректорът на НСА "Васил Левски" проф. Пенчо Гешев, Радка Попова, Симеон Найденов, Красимир Дунев, Иво Ангелов, Стефан Георгиев, Александър Симеонов, Златин Георгиев, бяха сред знаменитостите, включили се в инициативата днес. Заедно с тях участниците тръгнаха към столичните булеварди "Черни връх" и "Арсеналски" към Южния парк в София, където както всяка година има различни активности за малки и големи.

Музикален маратон в парка, в който участваха български музикални звезди и млади артисти, закри "Живей активно".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай