Даяна искала да отмени сватбата

Приятелка на принцесата смайва с нови разкрития

Даяна искала да отмени сватбата | StandartNews.com

Принцеса Даяна е чула съсипващите думи „Не те обичам“ в нощта преди бляскавата сватба с принц Чарлз, наблюдавана в еуфория от милиони зрители пред екраните. Поне така твърди Пени Торнтън – астроложка и близка приятелка на кралската снаха - в новия документален филм на ITV „Интервюто на Даяна: Реваншът на принцесата“, излъчен по повод 25-та годишнина от прочутото интервю на Даяна за предаването на Би Би Си „Панорама“. „Тя е обмисляла вариант да отмени сватбата в последния момент“, убедена е Пени Торнтън.

В интервюто за Би Би Си през ноември 1995 г. Даяна споделя, че и двамата с Чарлз са имали извънбрачни връзки. Чарлз е подновил контактите с бившата си приятелка и настояща съпруга Камила Паркър Боулс, а принцесата признава за връзката си с кавалерийския офицер Джеймс Хюит. „Обожавах го. Бях влюбена в него“, казва Даяна за Джеймс Хюит.

Даяна и Чарлз са разделени от 1992 г., а в интервюто за „Панорама“ тя изрича репликата, която смайва целия свят „В този брак бяхме трима, така че беше малко пренаселено“, визирайки Камила Паркър Боулс. Интервюто за Би Би Си принуждава кралица Елизабет да поиска от двойката официален развод и през 1996 г. той става факт. 

„Скоро след интервюто Даяна се промени. Постоянно се притесняваше, че има някакъв заговор срещу нея. Параноята я доведе до мисълта, че принц Чарлз има връзка с една от гувернантките на синовете им. Страхът от подслушване я накара да промени и номера на телефона си в двореца Кенсингтън“ – споделя Роза Монктън, друга прятелка на Даяна,  пред „Дейли мейл“.

Интервюто промени живота й. Бъкингам взе прибързано решение да се разведат с принц Чарлз, а другата голяма грешка бе, че отнеха кралската й титла. Ако я беше запазила, едва ли на 31 август 1997 г. щеше да бъде в колата на пиян шофьор, назначен от Мохамед Ал Файед, собственикът на хотел Риц в Париж“ – продължава Монктън. Именно със сина на Мохамед – Доди Ал Файед, Даяна прекарва последния си ден. След вечерята в хотела двамата загиват в катастрофа, за която се обвиняват и преследвалите ги с мотори папараци. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай