Дъщерята на Желю Желев: Мили хора, благодаря ви

Дъщерята на Желю Желев: Мили хора, благодаря ви | StandartNews.com

София. Дъщерята на президента (1990-1997г.) Желю Желев, с когото България се прости в неделя, Станка Желева разпространи открито писмо.

Ето и неговия текст:

Мили хора, г-н Президент, г-н Премиер, Ваше Светейшество, г-жо Председател на Народното събрание, Кметове, НСО, депутати, президенти, посланици, дипломати, журналисти, приятели, съседи и обикновени граждани и преди всичко МИЛИ ХОРА!

Искам да Ви изкажа моята искрена благодарност за подкрепата и любовта, която получих от Вас в този толкова труден за мен и семейството ми момент, загубата на моя баща, за добрите думи и топли чувства, мили послания и истинска обич.

Искам да Ви благодаря, защото болката беше по-поносима, благодарение на Вашата съпричастност и прости думи изказани от все сърце. Искрените сълзи в очите Ви ме карат да вярвам и виждам това, което баща ми винаги е търсил в хората: Добротата, Вярата и Съпричастността, защото това са едни от най-важните нещо в живота на човека.

И не може да излезе от главата ми една история, която ми разказаха преди 12 години в малко изолирано от цивилизацията селце в Мали.

В едно малко село, имало един богат човек, който винаги когато имало сватби и всякакви други празници в селото го канели. Но той никога не ходел, само изпращал някакъв подарък. Един ден умрял единственият му син. Тогава никой не отишъл на погребението, а всеки един му изпратил по един малък подарък!

Аз получих от Вас това, което не може да бъде купено с пари - Съчувствие, Любов и Човешка Топлина!

Благодаря Ви от все сърце!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай