Даряват пари от кулинарно шоу

Даряват пари  от кулинарно шоу | StandartNews.com

Средствата от представяне на вкусни гозби ще отидат за деца, болни от левкемия

Международно кулинарно шоу ще представи родни ястия и вкусни специалитети от цял свят в осем родни града. Инициативата "България посреща вкусовете на света" е организирана с помощта на Министерството на туризма, Кулинарна Академия HRC и Международния клуб на жените. Основен медиен партньор на събитията е в. "Стандарт". Събраните средства от показаните и сготвени от признати готвачи рецепти ще останат за гражданите на градовете участници - Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Благоевград и София. Те ще бъдат дарени за социални каузи - в помощ на деца, болни от левкемия, за двойки с репродуктивни проблеми, подпомагане на местните болници, обясни Мария Илиева от Международния женски клуб.

Инициативата е само част от усилията на Министерство на туризма за насърчаване на вътрешните пътувания, обясни зам.-министърът във ведомството Ирена Георгиева. Тя припомни, че ръстът на вътрешните туристи за 2015 г. е 6% спрямо предходната. Кулинарните фестивали ще се проведат между 12 и 28 май в страната. Всеки пък може да прати домашни, традиционни за страната ни рецепти до 24 април на сайта www.iknowBulgaria.bg. От тях ще бъдат селектирани от кулинарни експерти и известни професионални готвачи 100. До момента участие в инициативата са потвърдили 20 държави.

Нова застраховка
за туроператорите

Нова застраховка ще трябва да сключват туроператорите. Досега "професионалната отговорност", която подписваха компаниите, според предлаганите продукти бе единствено за краен продукт. В промените на закона на туризма се въвежда и нова полица, която да гарантира нощувките на клиентите. Това вероятно обаче ще оскъпи продукта. Докато в същото време туристите, които пазаруват нощувки направо от хотела и от онлайн платформи, няма да имат защита, но ще плащат по-ниска цена, опасяват се от бранша. Предстои обществено обсъждане на закона и не е ясно дали новата застраховка ще стане факт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай