Даряваме кръв край 4 храма на Цветница

Даряваме кръв край 4 храма на Цветница | StandartNews.com

Да запалиш свещ на Цветница и да дариш кръв в храма. Такава възможност предоставя за 13-а поредна година кампанията по кръводаряване на Български Червен кръст (БЧК) и Националния център по трансфузионна хематология. На християнския празник Цветница от 9 до 13 часа столичани ще могат да помогнат, като дарят кръв в района на четири православни храма.

В патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" за първа година пунктът за кръводаряване ще е в самия храм. Останалите са до "Св. Неделя", "Св. Седмочисленици" и "Покров Богородичен".

"Запалете свещичка, дарете кръв, спасете живот сега" е насловът на кампанията. Единствените условия са дарителят да е на възраст от 18 до 65 години, да е здрав и да не приема лекарства. Затова всеки желаещ да дари кръв ще бъде посрещнат от медицински екип и задължително ще бъде прегледан. Благородното дело отнема само между 6 и 10 минути от времето на дарителя. От БЧК напомнят, че всеки ден само в София се преливат над 100 литра кръв и призовават - "Спасете живот сега".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай