Дарина Павлова агент на ДС

Дарина Павлова агент на ДС | StandartNews.com

И Дарина Павлова е била сътрудник на ДС, разкри комисията по досиетата, която обяви имената на проверявани хора, свързани с хазарта. С картонче е и свекър й Павел Найденов, баща на покойния Илия Павлов.

Актрисата е вербувана от о. р. Георги Петков на 17.04.1989 г., регистрирана е на 19.04.1989 г. Сътрудничи на отдели VI-I-III под псевдоним Антена. Дарина е съдържател на явочна квартира.
Комисията установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от Закона на Павел Найденов Найденов. Вербуван е от о. р. Иван Станков на 06.11.1980 г., регистриран е на 12.11.1980 г. Сътрудничи на управление VI-II-III, управление VI-IХ-II. Павел Найденов е съдържател на явочна квартира, псевдонимът му е Славяни. Снет е от действащия оперативен отчет през 1987 г.

Комисията публикува резултати от проверка на едноличните търговци, които организират хазартни игри; членовете на управителни, контролни и надзорни органи и прокуристите на юридически лица, организиращи хазартни игри.
Проверени са 991 лица в 765 юридически лица. Триста седемдесет и пет лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от Закона. Пак според тази проверка е изнесено името и на бившия президент на "Левски" Томас Лафчис с псевдоним Високия. Но то вече излезе от по-ранна проверка на сътрудници на ДС във футбола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай