Даниел Радклиф прави документален филм. На кого е посветен

Жесток инцидент по време на снимки

Даниел Радклиф прави документален филм. На кого е посветен | StandartNews.com

Всички познават Даниел Радклиф - актьорът, превъплътил се в образа на най-известното момче магьосник Хари Потър във всичките осем филма от сагата. Малцина обаче знаят кой беше неговият дубльор - гимнастикът Дейвид Холмс. Тийнейджър по това време, Холмс придружава Радклиф на снимачната площадка от първата кинолента, двамата израстват заедно, докато трагичен инцидент не преобръща живота му с главата надолу. 

Сега неговата история ще бъде разказана в документалния филм, наречен “Дейвид Холмс: Момчето, което оживя”. Лентата е продуцирана от HBO и самия Радклиф. Тя ще бъде излъчена на 15 ноември по американския телевизионен канал. 

По време на снимките на предпоследната част от сагата за Хари Потър “Даровете на смъртта” – част 1 през януари 2009 г. Холмс претърпява а инцидент, който го оставя парализиран поради нараняване на гръбначния стълб. От тогава Холмс е в инвалидна количка, а животът му коренно се променя. 

„Да бъда каскадьор беше моето призвание, а да бъда дубльор на Хари беше най-добрата работа на света“, пише Холмс в профила си в Instagram, представяйки филма, който ще разкаже историята на живота му.

Чрез лични кадри, задкулисни материали от каскадьорската работа на Холмс , сцени от настоящия му живот и интимни интервюта със самия Дейвид , Даниел Радклиф, неговите приятели и семейство, документалният филм ще разкаже как бившият дубльор продължава живота си. 

Даниел Радклиф е свързан с бившия каскадьор с дълбоко и сърдечно приятелство с Полмс. Дубьорът  определя Радклиф като „най-големият източник на сила и вдъхновение“.

 „В бурния свят, в който живеем в този момент, бих искал да цитирам Хари, „ние сме силни, когато сме обединени, слаби, когато сме разделени". Мога да живея само благодарение на любовта и подкрепата, които съм щастлив да имам”, заключва Холмс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай