Данъчните продават апартамент на Азис заради борчове

Данъчните продават апартамент на Азис заради борчове | StandartNews.com

Без един от апартаментите си остава Азис. НАП продава на таен търг на 18 март луксозното жилище в столичния квартал "Манастирски ливади" заради данъчни задължения, съобщи paragraph22.bg. Обявата за продажбата е качена на сайта на приходното ведомство, а началната цена, от която ще започне наддаването, е 432 315 лева. За участие в търга кандидат-купувачите трябва да внесат депозит от 86 463 лева, а огледите ще се провеждат през втората седмица на март.

Апартаментът е с площ 184,75 кв. м и се намира на ул. "Луи Айер" 73 на петия етаж на нова сграда с жива охрана и масивна ограда. Имотът е луксозно завършен и се състои от две спални, дневна, трапезария, кухня, две бани с тоалетна, два дрешника, перално и сушилно помещение, два коридора. Жилището е в отлично състояние, описват го в обявата данъчните.

До продажбата се стига, след като НАП погва поп фолк изпълнителя през 2009 г. Данъчните правят ревизия на Азис и откриват, че той не се е регистрирал по ДДС, въпреки че бил длъжен да го направи заради доходи от независима икономическа дейност в размер над прага от 50 000 лева. По неофициална информация в ревизионния акт от 2011 г. данъчните му начислили задължения от 581 000 лева, като с лихвата сумата набъбнала на 800 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай