Дамско трио за "Бебе на годината"

Соломон е първият юнак в Монтана, нашата Исабел е №1 в Испания

Дамско трио за "Бебе на годината" | StandartNews.com

София. Три момиченца се борят за титлата "Бебе 2014". Малките дами са от София, Варна и Бургас, става ясно от предварителните данни на болниците. Първоначално основна претендентка за приза бе Йоана, която проплака в "Майчин дом" 38 минути след полунощ. Тя вече има сериозна конкуренция с варненка, родена три минути след полунощ в болница "Света Анна". Първото дете на Бургас също е момиченце - Теодора. "Бебе за 2014 г." на Велико Търново отново е дама, родена от 18-годишна майка. Детето е проплакало в 3,00 ч на 1 януари. Момиченце се роди 45 минути преди дванадесетия час в новогодишната нощ в университетската болница в Плевен.

Две момчета пък са първите бебета, които се появиха на Нова година в Пловдив. Те се родили в АГ отделението на УМБАЛ "Свети Георги" в светлата част от 1 януари. Соломон е първото бебе в Монтана, съобщиха от родилното отделение на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев". То е второто дете на 27-годишната Ирена Ерменкова и 31-годишния Данаил Тошев от село Мърчево. Първото - синът им Марчело, е на 6 години. Двамата родители работят в Италия във фабрика за преработка на маслини. Дошли си за Нова година, но и за раждането на детето, признава щастливата майка. Последното бебе на 2013 година също е момче. То се е родило малко преди 12 часа и е кръстено Васко.

Българче пък е първото родено бебе в испанската провинция Валядолид, автономна област Кастилия и Леон. Малката българка се появила на бял свят с тегло 3650 грама, а щастливите й родители Парашкева и Мустафа й дали името Исабел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай