Чудото се случи. Пада тайната на Бермудския триъгълник

Морският биолог и водолаз Майк Бърнет откри останки от самолет

Чудото се случи. Пада тайната на Бермудския триъгълник | StandartNews.com

Една от най-големите световни загадки – Бермудският триъгълник, е на път да бъде разкрита. Морският биолог и водолаз Майк Бърнет откри останки от самолет, които биха могли да хвърлят светлина върху катастрофата на “Полет 19”, предаде БГНЕС. Досега не са намирани каквито и да били останки от изчезналите в „черната дупка” десетки самолети.

Бърнет и екипът му успяха да локализират останките на самолет от времето на Втората световна война. Предполага се, че това може да е един от изчезналите бомбардировачи от “Полет 19”.

Това е инцидент, при който пет американски военни самолета, известни като „Полет 19“, навлязоха в зоната на Бермудския триъгълник и изчезнаха от екраните на радарите.

"Отначало видяхме само купчина усукан метал на морското дъно. Можеше да е всичко - например отломки, останали от потънал кораб", обяснява ученият.

Неговият разказ е излъчен в YouTube-страницата на телевизионния канал History, който пуска документален филм, посветен на мистерията на Бермудския триъгълник.

Водолазите са открили също витло близо до останките, каза Барнет. По-нататъшното проучване на мястото на катастрофата е помогнало да се установи, че металните отломки принадлежат на боен самолет от 40-те години на миналия век.

В излъчения материал не се уточнява дали учените действително са успели да намерят един от изчезналите самолети от „Полет 19“.

Новите детайли, както подчертават авторите на програмата, могат да доведат до разгадаване на катастрофата, станала в Бермудския триъгълник.

През декември 1945 г. пет торпедоносеца „Авенджър“ на американските военноморски сили излитат от авиобаза във Флорида по време на тренировъчен полет под командването на лейтенант Чарлз Тейлър и изчезват безследно. Няколко часа по-късно е загубена и комуникацията с изпратения спасителен самолет. Смята се, че пилотите са изчезнали в печално известния Бермудски триъгълник. Дори и след 75 години, подробностите за трагичната смърт на 27-та мъже остават неизвестни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай