Чудо! Парализирана мишка проходи след ново лечение

Ново лечение, което насърчава регенерацията на клетките

Чудо! Парализирана мишка проходи след ново лечение | StandartNews.com

Ново лечение, което насърчава регенерацията на клетките, е помогнало за обръщане на парализата при мишки с наранявания на гръбначния стълб, позволявайки им да ходят отново в рамките на четири седмици, твърди зашеметяващ доклад на екип от американски учени, цитиран от Daily Mail и от New Scientist.

Екипът от учени от Северозападния университет в Чикаго, който стои зад новопубликуваното изследване инжектирал гел в тъканта около гръбначния мозък на лабораторни мишки 24 часа след като е направен разрез в гръбначния им стълб.

Екипът решил да изчака един ден, тъй като хората, които получават тежки наранявания на гръбначния стълб от автомобилни катастрофи, огнесрелно оръжие и други травмиращи събития, също изпитват забавяне на лечението.

Четири седмици по-късно мишките, които са получили лечението, са възвърнали способността си да ходят почти толкова добре, колкото преди нараняването.

„Целта ни беше да разработим трансферна терапия, която може да се използва в болниците за да се предотврати парализирането на хора след тежка травма или заболяване“, каза проф. Самюъл Ступ, който е ръководител на изследването, цитиран от Марица..

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай