Членове на БНС нахлуха в ЦИК

Членове на БНС нахлуха в ЦИК | StandartNews.com

София. Представители на Български национален съюз нахлуха в сградата на Народното събрание на площад "Княз Александър Батенберг", където се намира и Централната избирателна комисия, предаде БГНЕС.

Пред входа на ЦИК има 4 полицейски автомобила, а вътре се провежда заседание на комисията.

"По време на заседанието на ЦИК група хора са влезли незаконно в сградата на НС, които са били 17 на брой и са се опитали да нахлуят на етажа на ЦИК. Те не са успели да нахлуят, в момента се намират в едно помещение и по-насетне казусът ще се разисква от правоохранителните органи от НСО, тъй като в тази сграда не може да се влиза по този начин", заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

От Националната служба за охрана (НСО) обясниха за БГНЕС, че около 15.30 часа 17 души агресивно настроени са нахлули в сградата на НС през входа от към пл. "Батенберг", без да се съобразят с установения ред. Служителите на НСО са ги локализирали и в момента те се намират в една от стаите, очакват да се срещнат с хора от ЦИК.

От своя страна Тони Баждаров, водач на листа на Българския национален съюз за пазарджишки избирателен район заяви: "Нашите представители са нахлули в ЦИК, за да изразят протеста си след несправедливото решение на ЦИК, което с едни аргументи забранява излъчването на наш предизборен клип в електронните медии, но със същите аргументи, даже в по-голяма степен могат да се изразят на клипа на ДПС, но за тях такава санкция няма".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай