Чистят пътищата през зимата с 60 млн. лева

Чистят пътищата през зимата с 60 млн. лева | StandartNews.com

Златни пясъци. 60 млн. лв са предвидени в бюджета на Пътната агенция за дейностите по зимното почистване, това обясни шефът на Пътната агенция Стефан Чайков по време на 6-тата национална конференция по пътища "Кръгови кръстовища" в Златни пясъци.

На фирмите ще се плаща в края на всеки месец според одобрената методика, като реално зимната поддръжка стартира от 1-ви ноември. "Предвидени са проверки на компаниите за наличието на материали и техника", обясни Чайков.

3,5 млн. лв са отделени за ремонт на шосетата и подготовката им за зимния сезон, обясни регионалният министър Десислава Терзиева. Предвижда се и среща с всички институции, които се грижат за чистенето на шосетата от снега, като в нея ще вземат участие, освен Пътната агенция, областните управители и Пътна полиция, "за да е ясно кой какви отговорности носи", допълни Терзиева.

Тя обяви, че Министерстото на регионалното развитие ще се бори за максимален бюджет за следващата година. Извън средствата в сметката на Пътната агенция, се предвиждат и целеви пари за ремонт на 2-ри и 3-ти клас пътища извън европейските транспортни коридори и мостове.

Вчера Терзиева и транспортният министър Данаил Папазов са подали искане в Министерски съвет за отпускане на до 50% национално съфинансиране за големите инфраструктурни проекти през следващия програмен период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай