Чиновничка вози на черно с Мерцедес

Чиновничка вози на черно с Мерцедес | StandartNews.com

Бивша дългогодишна служителка от земеделското министерство е засечена да превозва пътници на черно с личния си Мерцедес. От половин година жената била наблюдавана от органите на реда заради нерегламентирания превоз на цената на билета между Перник и София.

Когато била спряна за проверка, 55-годишната жена избягала с автомобила си и след кратко преследване била принудена да спре. Тя зарязала колата на средата на пътното платно на оживен пернишки булевард и побегнала с ключовете, а това станало причина за задръстване.

Полицаите я догонили, убедили я да предаде ключовете и я уведомили защо я проверяват. Тогава жената caма откарала автомобила си на наказателен паркинг, но полицаи я завели в полицейското управление за продължаване на работата. На входа на управлението тя започнала да се тръшка по земята и да отправя обидни реплики към служителите на реда. Най-вероятно целта й е била да привлече общественото мнение и да предизвика съпричастност гражданите и симулация на полицейско насилие. Полицаите са категорични, че по всякакъв начин се опитала да възпрепятства работата им и затова Пернишкия районен съд й е наложил глоба в размер на 150 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство. Освен това автомобилът й е оставен на наказателен паркинг за срок от 6 месеца, за което в края трябва да бъде заплатена определена такса за престой.

Служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" й съставили два акта за административни нарушения, за извършване на нерегламентиран превоз на пътници през миналата година. 55-годишната жена е с отнето свидетелство за правоуправление и актове по Закона за МВР за неизпълнение на полицейско разпореждане и непредставяне на лични документи и документи на автомобила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай