Четвъртък започва с мъгла и скреж

Усложнена е зимната обстановка в страната

Четвъртък започва с мъгла и скреж | StandartNews.com

София. С гъста мъгла и скреж ни посреща четвъртък в столицата. През деня обаче времето ще се промени значително и преди обяд над по-голямата част от Източна България ще изгрее слънце. Разкъсана облачност обаче ще има над по-голямата част от страната. Тя ще бъде ниска слоеста в Северозападна България и в западната част от Горнотракийската низина, а в някои части на котловините на Югозападна България ще бъде мъгливо.

След пладне от запад-югозапад ще се появи заоблачаване, което ще обхване по-голямата част от страната. От североизток ще се появи вятър, който ще се усилва.

Между минус 7° и минус 2° ще бъдат максималните темепартури в България. В югозападните райони те ще са 1°-6°. В София - около 2°. Това сочи прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Предимно слънчево ще бъде над Черноморието преди пладне, там вятърът ще отслабне. От запад облачността ще се увеличава след обяд, обясняват синоптиците.

Зимната обстановката в страната е доста усложнена заради силните снеговалежи и виелици през последните дни. Много места в страната остават без електричество.

Бедствено положение обявиха в община Нови пазар, Шуменска област, както и във община Вълчи дол, област Варна. Затворен е пътят от Варна за Добрич, който е през Аксаково. Там има 50 см сняг. В село Българево няма ток за пореден ден.

Тази нощ бе забранено движението на всички видове автомобили на територията на община Силистра. Това стана със заповед на кмета. Близо 6 километра бе опашката на "Дунав мост" при Русе в посока Румъния снощи. Трафикът там е затруднен.

Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" – Варна призовава всички граждани, на които не се налага спешно да предприемат пътувания или излизания с автомобили, да не го правят, съобщава БНТ.

Спряно е временно преминаването през граничните пунктове Кардам и Дуранкулак. Пътят между селата Кладенец и Друмево остава затворен в Шуменско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай