Четирима в Окръжна след взрива в Костенец

Четирима в Окръжна след взрива в Костенец | StandartNews.com

София. Четирима от пострадалите при взрива в Костенец са били настанени за лечение в Окръжна болница "Св. Анна" в столицата. Това стана ясно от директорът на лечебното заведение Николай Добрев, който обяви пред БНР, че няма ранени хора, които да са транспортирани във ВМА, както се твърди.

Трима от пострадалите са с по-леки наранявания, които са предимно по крайниците и изискват настаняване в болница, уточни медикът. Най-тежко пострадалият от четиримата е настанен в реанимация. Осъществена е томография и са взети всички мерки за съхраняване на живота на човека, все още се уточнява диагнозата, каза още Добрев.

Припомняме, че тази сутрин взрив избухна във военния завод "ТЕРЕМ" в Костенец. Инцидентът е станал по време на утилизация на боеприпаси -избухнала е искра между два производствени процеса, която е попаднала върху два чувала с тротил. Заводът бе отцепен.

Общият брой на пострадалите е 10 души - 5 мъже и 5 жени, четирима от тях по-тежко.

Ситуацията в Костенец е под контрол, увери директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов пред "Фокус". „Прокуратурата е разпоредила съответни оперативно-следствени действия, за да се определи причината и виновността на евентуални длъжностни лица, т.е какво е предизвикало взрива. Има счупени стъкла във военното поделение. Водят се разговори с хора и служители, за да се успокоят и да преживеят стреса. В града щабът на кметството работи. Обиколките за установяване на щетите приключват", обясни той за ситуацията след взрива. Счупени са прозорци на около 40 жилищни сгради.„ТЕРЕМ”, която е собственост на Министерството на отбраната, ще поеме разноските по щетите, каза главният комисар и уточни, че само един от пострадалите е в тежко състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай