Чествания за празника на авиацията и ВВС

Чествания за празника на авиацията и ВВС | StandartNews.com

София. Празникът на авиацията и на Военновъздушните сили ще бъде отбелязан с тържествени ритуали. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната (МО).

Честването в София ще започне с почитане на паметта на българските летци, загинали във войните и при изпълнение на служебния си дълг в мирно време.

В 9.00 ч. е началото на ритуалите по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца на площад „Народно събрание", в Алеята на летците на Централните софийски гробища и пред Паметника на летците от 6-ти изтребителен полк в квартал „Иван Вазов".

Тържествена церемония с участието на представителни подразделения от ВВС ще се проведе от 10.00 ч. на площад „Авиационен" (4-ти километър). В нея ще участва заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов. Пред Монумента на авиацията и българските ВВС ще бъдат връчени награди на военнослужещи и цивилни служители, отличили се с висок професионализъм при изпълнение на задачите.

По повод празника командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев ще награди и ветерани от авиацията. По-късно същия ден командирът на ВВС ще проведе среща с военнослужещи и ветерани от ВВС, слушатели от Военна академия „Раковски" и студенти от висши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай