Червен код за река Тунджа

Червен код за река Тунджа | StandartNews.com

От системите за ранно предупреждение за реките Марица, Тунджа и Арда към момента са обявени следните кодове: Река Тунджа при град Елхово червен код - „Тревога", реките Мочурица при Воденичане и река Тунджа при Ямбол оранжев код- „Риск за тревога", река Мочурица при Чарда жълт код - „ Предупреждение". Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ и уточниха, че утре се очаква повишение на речните нива.

Жълт код е обявен за поречието на река Марица- „Предупреждение" за раойна на Пловдив, Първомай, Харманли, Свиленград и Сазлийка при Гълъбово.

При измервателните пунктове на река Арда: Черна река при Смолян, Елховска река при Рудозем, Ардино, река Арда при Долно Черковище и Златоград е обявен жълт код - „Предупреждение".

Днес времето ще е почти без валежи, показва информация на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. След обяд на места в южната част на Родопите ще превали дъжд с очаквани количества между 1-5 л/кв.м. Утре на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, а в планините над 1700 м - от сняг. Очакваните количества ще са между 5 и 10 л/кв.м. В планинските райони до 15 л/кв.м, а Рило-Родопската област има вероятност за количества около и над 20 л/кв.м.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай