Ченгета топят колеги на министъра

Ченгета топят колеги на министъра | StandartNews.com

Враца. „Служители на полицията във Враца лобират за частни охранителни фирми". Това се казва в сигнал до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и до окръжния прокурор Светлозар Лозанов. Той е подписан от група възмутени служители на МВР, коментира се по медиите.

В сигнала се казва, че униформените извършват нерегламентирани действия, с които се уронва престижа и авторитета на МВР. „Закриването на държавния СОД отприщи у някои служители желание за лесна печалба, в резултат на което част от работещите в СОД предприеха действия, които накърняват имиджа на МВР и предизвикват основателно недоволство у всички честни служители на системата", се казва в писмото.

Посочени са конкретни имена на ченгета, които работят и лобират в полза на частни охранителни фирми. Ц.Б. например, който е действащ служител в полицията, изпълнявал паралелно функциите на управител в частна охранителна фирма. Полицаят организирал екипи за работа, ходел на огледи на обекти, както и договарял клиенти за фирмата. За капак можело да бъде видян и в компанията на рецидивисти.

Подателите очакват вътрешният министър да разпореди проверка по сигнала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай