Чаша топла вода сутрин върши чудеса

Японското чудо гони токсините и лекува кожата

Чаша топла вода сутрин върши чудеса | StandartNews.com

Повечето хора започват деня си с чаша горещо кафе или чай, а ако пият вода, предпочитат да е студена. Дали обаче това е полезно за организма ни?

От дълбока древност японците практикуват друго – топла вода сутрин – на гладно. Наричат го вътрешен душ. Редовното консумиране на топла вода сутрин, може да подобри цялостното ни здравословно състояние – подсилва имунната система, забързва метаболизма и ни дава енергия.

Топлата и горещата вода не съдържа тежки метали и други вредни съединения, които могат да се намерят в чешмяната. Тези съединения се трупат в организма и може да предизвикват здравословни проблеми.

Редовното пиене на чаша топла вода е идеален начин да освободите тялото си от токсините. Когато пием топла вода, температурата на тялото ни започва да се покачва и това води до потене. Потенето е полезно, тъй като помага на тялото да се изчисти от токсините. За оптимален резултат – добавете и сок от лимон в чашата.

Ако искате да загубите няколко излишни килограма, редовното пиене на топла вода сутрин може да ви помогне, тъй като е отличен начин за постигане на здравословен метаболизъм. Най-добрият начин е да консумирате чаша вода с лимон рано сутринта. Това ще помогне и за намаляването на телесните ви мазнини. И не на последно място – топлата вода сутрин „лекува” кожата и тя изглежда здрава, свежа и красива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай