Чарлз и Камила се ваксинираха

Досега във Великобритания са се имунизирали около 13 милиона души

Чарлз и Камила се ваксинираха | StandartNews.com

Принц Чарлз и съпругата му Камила са се имунизирали с първата доза от ваксината срещу Ковид-19. Това стана ясно от съобщение на канцеларията на принца в Кларънс Хауз. 72-годишният Чарлз се ваксинира, след като 94-годишната кралица Елизабет II и принц Филип, който тази година става столетник, бяха имунизирани през януари.

"Принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол получиха първата доза от ваксина срещу Ковид-19", гласи краткото съобщение от Кларънс Хауз. В него обаче не се посочва кога са имунизирани принц Чарлз и съпругата му.

Аристократът даде положителен тест за новия коронавирус още при първата вълна на пандемията през март миналата година, но каза, че имал късмет да прекара инфекцията с леки симптоми и бързо се възстановил, припомня БТА. Досега във Великобритания са ваксинирани около 13 милиона души.

При посещение в център за имунизации през декември миналата година принц Чарлз каза, че вероятно ще е доста назад в списъка за ваксиниране, но със сигурност ще си я постави. Обикновено членовете на кралското семейство се въздържат да огласяват подробности за здравословното си състояние, но решиха да съобщават публично за ваксинирането си, за да се избегнат спекулации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай