Бутат басейни и кафе в "Русалка"

Бутат басейни и кафе в "Русалка" | StandartNews.com

ДНСК започва принудителното премахване на комплекс от открити басейни и кафе-аператив във ваканционно селище "Русалка", съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От началника на Регионална дирекция за национален строителен контрол Североизточен район през януари 2014 г. е издадена заповед за премахване на незаконен строеж "Комплекс от басейни с кафе-аперитив със застроена площ 537.50 кв. м", извършен във ваканционното селище от ВС "Русалка" АД, представлявано от Евгения Банева.

Заповедта е обжалвана и с окончателно решение от декември 2014 г. на Върховния административен съд е потвърдена.

От датата на влизане в сила на заповедта за премахване, става годно изпълнително основание, подлежащо на изпълнение по предвидения за това законов ред, посочват от МРРБ.

Отправена е била покана за доброволното изпълнение на заповедта. След като е констатирано, че заповедта не е изпълнена доброволно, са предприети действия по принудителното премахване на незаконния строеж от органите на ДНСК.

Премахването е насрочено за периода от 9 ноември до 20 ноември 2015 г. Това не е единственият незаконен строеж, извършен на територията на ВС "Русалка".

През 2010 г. и 2011 г. са премахнати принудително още два незаконни строежа - яхтено пристанище и изкуствен плаж от стоманобетон с открит басейн, извършени в изключителна държавна собственост - морския бряг и акваторията.

Днес бизнесдамата Банева пък заяви, че е подала 17 жалби за инциденти срещу нея и съпруга ѝ. Причина за изказването й бе нападението на офис на семейство Баневи на столичния булевард „Витоша".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай