Будите се в един и същи час всяка нощ? Причината

Редица фактори могат да нарушат съня

Будите се в един и същи час всяка нощ? Причината | StandartNews.com

Събужданията през нощта са обичайни явления, характерни за съня на всеки човек. Редица фактори могат да доведат до повишен брой събуждания и съответно да нарушат съня. Такива са напрегнатото всекидневие, стресът, обилното хранене и употреба на алкохол вечер преди лягане, шум, светлина или здравословен проблем. Продължителните нощни събуждания могат да са симптом на безсънието. Основното при това нарушение е оплакването от некачествен сън, което се изразява в трудно заспиване, трудно поддържане на съня, събуждане твърде рано или комбинация от трите. Много хора, които имат неспокоен сън през нощта, споделят, че постоянно се будят в един и същи час. Интересен е фактът, че в повечето случаи това се случва в 03.00 часа. Стресът е една от основните причини за неспокоен сън, пише Дарик.

Събуждането през нощта с чувство на страх или заплаха е сигурен знак, че нещо не е наред. Опитайте се да си отговорите на въпроса какво ви притеснява, защо се чувствате застрашени. Направете малки промени в живота си – определете приоритети и се опитайте да създадете нови навици, за да стимулирате мозъка и да се отървете от стреса. Изчистете ума и успокойте мислите си.

Според древни китайски учения, времето, в което се събуждате, определя емоциите, които ни вълнуват.

21:00 - 23:00 часа

Това е времето, когато обикновено човек се опитва да заспи. По това време ендокринната система ребалансира и организмът е пълен с ензими. Ако имате проблем със заспиването, вероятно все още сте обременени със събитията от деня или пък съзнанието ви вече е заето с утрешните предизвикателства.

23:00 - 1:00 часа

Ако често се събуждате в този период, може да е заради несигурността, която носите в себе си. Засилете любовта и уважението към себе си, за да се успокоите и да запазите енергията си. Това също е времето, когато се разграждат мазнините, които сте приели, така че ако сте похапнали нездравословни храни, това е още една възможна причина за събуждане и неспокоен сън.

1:00 - 3:00 часа

Това е важен момент за детоксикация на тялото и процеса на възстановяване. Събуждане по това време показва гняв, разочарование и отрицателни емоции. Трябва да се отървете от тези духовни токсини, иначе постоянно ще ви будят по едно и също време.

3:00 - 5:00 часа

Това е времето, когато тялото се снабдява най-много с кислород. Уверете се, че ви е достатъчно топло и уютно, за да улесните функциите в организма. Ако се събуждате често през този период, опитайте да правите някои упражнения за правилно дишане. Събуждане по това време също може да е причинено от болка и тъга, които премълчавате.

05:00 - 7:00 часа

Причина за събуждане в този период може да бъде лошото хранене или яденето късно вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай