Бременна полетя от 18 етаж

Младата жена имала психично заболяване

Бременна полетя от 18 етаж | StandartNews.com
Пловдив. Бременна жена от Пловдив е сложила край на живота си с полет от 18 етаж, научи "Стандарт нюз". 35-годишната жена избрала най-високата сграда под тепетата - жилищните блокове, известни като  "Преспите". Качила се на последния етаж и се хвърлила отгоре. Зловещата случка се разиграла миналата седмица, а в понеделник близките на самоубийцата са я погребали.
Жената е страдала от тежко психическо заболяване и няколко пъти е влизала за лечение в психиатрията. Била на медикаменти, но като забременяла, лекарите я посъветвали да ги спре. Така вероятно се е отключила болестта й и тя отново е започнала да получава кризи. Вероятно при поредния пристъп не е издържала и се е самоубила.
Междувременно от пловдивската дирекция  "Социално подпомагане" са предприели мерки за настаняване на двама братя шизофреници в психиатрия. Един от зам.-кметовете в район "Централен"  стана техен настойник, за да може да постъпят в здравно заведение, обясни шефката на дирекцията Надя Танева. Причината е, че двамата години наред тормозели съседите си, но тъй като нямали живи роднини, никой не можел да ги вкара принудително в болница. Братята редовно оставяли чешмите в дома си да текат, за да наводняват комшиите.
Съседите многократно сигнализирали срещу братята, но никой не обръщал внимание на жалбите, тъй като по закон психично болните могат да бъдат настанени в лечебно заведение само от техни близки. Така се стигнало зам.-кметът да им стане настойник и да ги настани в психиатрия. От дирекция "Социално подпомагане" обясниха, че има много самотни психично болни, за които е необходимо да се въведе същата мярка. За целта разчитат на комисиите по настойничество, които работят към районните кметства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай