Братът на Карамазов омайва Лондон

Братът на Карамазов омайва Лондон | StandartNews.com

В Лондон ухае на български сладки. Виновникът за това е Иван Александров, който вече 2 години прави британците почитатели на родната ни кухня. След като успява да изучи занаята в няколко софийски сладкарници, заминава първо в Дубай, а после и в Лондон. Сега Иван работи като сладкар в един от най-луксозните хотели на британската столица. От любов към занаята е започнал да приема поръчки дори и в домашната си кухня.

"Моят бизнес в момента е мъничък, но спокойно мога да се издържам с него. Надявам се някой ден да си имам моя сладкарница, в която да предлагам сладкишите си", разказа пред БНТ братът на Владимир Карамазов. Всъщност и двамата завършват Техникума по обществено хранене в Банкя, но за баткото наученото там се превръща в професия.

Днес го натъжава мисълта, че у нас държавата по-скоро пречи на предприемачите. Въпреки това не се е отказал един ден да се завърне в родината. Тази година Иван ще посрещне празниците в Лондон, където ще му гостува и Владо. Ще му направи някоя от любимите му сиропирани торти. Зарекъл се е да приготви сам всички ястия по примера на баба си. Всъщност благодарение на торта в духа на българските традиции потръгва и бизнесът на Иван през тази пролет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай