Брат и сестра се намериха след 29 г.

Фелдшерка събра изоставения Христо с кака му

Брат и сестра се намериха след 29 г. | StandartNews.com

Брат и сестра се видяха за първи път в живота си след раздяла от 29 години. Фелдшерка от Перник ги събра и запозна като подарък за рождения ден на Христо. Той и сестричката му Цветана са били разделени още след раждането им. Дори не са предполагали, че са близки роднини.

Красивата история се ражда в защитено жилище в Перник. Там от известно време е новият дом на Христо Кинов. Момчето е изоставено още като бебе от родителите си заради увреждания. Израснал е по сиропиталища. Дълги години е бил в интерната в Берковица, след което е преместен в миньорския град. Сега е на 29 години. Наскоро разбрал, че има братя и сестри, но така и нищо не успял да научи за тях. До срещата му с фелдшерката в пернишкия център за хора с увреждания Калинка Михайлова.

Жената се привързва към Христо и решава да му помогне. Първоначално мислела да се обърне към ТВ предавания, които събират разделени роднини. Но накрая тръгва сама да издирва семейството на изоставения си пациент. Открива, че Христо има майка в Козлодуй и сестричка, която носи неговата фамилия. Чрез кмета на Роман намира телефонния номер на 33-годишната Цветана и я кани да посети брат си. Тя идва на мига заедно с градоначалника си.

Трогателната среща между брат и сестра става в стола на общината. Имаше много сълзи, беше неописуемо изживяване, разказва по-късно на колегите си Калинка. Като чудо добрината на фелдшерката поправя несправедливата съдба на двамата млади. Цветана не забравя брат си и идва втори път - този път на рождения му ден. Жената също живее сама със сина си. Няма парична възможност често да отскача до Перник. Но с Христо си обещават често да се чуват и при всяка възможност да бъдат заедно. Сега той живее за тези срещи с Цветана и племенника си, хвали се персоналът на дневния център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай