Бозукова: Нямам отношение към редакционата политика на „БЛИЦ"

Бозукова: Нямам отношение към редакционата политика на „БЛИЦ" | StandartNews.com

Уважаеми колеги,

Никога не бях допускала, че ще се наложи в открито писмо да обяснявам на широка аудитория, че не е възможно да бъда арбитър в публичен спор между популярни в обществото български личности. Но дългогодишната ми журналистическа кариера явно не ми спестява и това предизвикателство.

Полемиката между поета Недялко Йорданов и журналиста Кеворк Кеворкян разлюти незарастващите рани на българското общество, нанесени от безмилостните спорове за ролята на отделни личности в близката ни история на ХХ век. В качеството си на главен редактор на вестник "Стандарт" съм била свидетел на самоунищожителни битки, довели до разрастването на омразата между българите и омърсяването на историята на цели поколения.

Затова възпитанието ми и разбирането за морал и ценности, сплотяващи обществото, не ми позволява да не изясня намесата на името ми в публичен спор, към който нямам никакво отношение.

Като изпълнителен директор на „Интермедия", издател на агенция "БЛИЦ", нямам никакви правомощия и задължения към редакционната политика на медията и не отговарям за съдържанието и позициите на авторите и редакторите. Затова искрено се надявам името ми да не бъде повече замесвано в подобни публични спорове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай